donderdag 30 december 2010

Ziggo abonnees kriijgen RTL 4 in HD vanaf januari 2011 in betaalde HD pakket erbij

Ziggo voegt vanaf 4 januari RTL4 HD toe aan het betaalde HD pakket

Nederlands grootste kabelbedrijf Ziggo loopt behoorlijk achter met doorgifte van RTL in HD. Dit ligt aan contractuele zaken maar ook aan bandbreedte die het kabelbedrijf ontbeert voor het doorgeven van meer HD-zenders.

RTL geeft gemiddeld meer programma's in native HD door dan de zenders van de publieke omroep of van SBS. UPC en onder meer Caiway geven alle vier de RTL-HD kanalen al veel langer door. Ook CanalDigitaal geeft RTL HD al geruime tijd door en voegde RTL4 HD zelfs vorig jaar als eerste in haar aanbod toe en deed dat toen opzettelijk vlak vóór de feestdagen. Enkel RTL8 HD ontbreekt op dit moment nog in het HD-aanbod op de satelliet maar het wil allerminst zeggen dat dit een blijvende zaak op lange termijn is.

Tegelijkertijd maakt Ziggo bekend dat Ziggo in 2011 het analoge zenderaanbod gaat terugbrengen. Wanneer dit gaat gebeuren en met hoeveel zenders het analoge zenderaanbod wordt teruggebracht is echter nog niet bekend.

donderdag 30 september 2010

oplossing voor luid volume tijdens reclameblokken

Vindt u het ook zo irritant dat het geluid van de reclameblokken middenin de films op TV zo veel luider is dan het geluid van de film zelf? Dit doen ze express, het geluid van reclame's wordt met weinig dynamiek zo hard mogelijk gezet. Dit terwijl in het geluid van de film zelf juist wel veel dynamiek zit, er is een groot verschil tussen zachte of stille scenes en het geluid van bijvoorbeeld een ontploffing. Kortom in feite is het geluid van de reclame dus altijd op ontploffingssterkte.

Wij leveren hier nu een oplossing van Gefen voor, de GTV-VOLCONT

Gefen TV VOLCONT-D

Deze Gefen Auto Volume Stabilizer detecteerd automatisch wanneer het reclameblok begint en zet dan het volume automatisch zachter. Deze GTV-VOLCONT wordt aangesloten tussen de digitale uitgang van de TV-tuner en de AV processor.

donderdag 5 augustus 2010

nieuwe audio processoren van Gefen

De GefenTV Home Theater Audio Processor is een krachtige maar zeer compacte oplossing voor al uw audio / video behoeften. Met deze GefenTV GTV-HT-AUDPROC kan je eenvoudig analoge audio uit het HDMI signaal halen.

Er zit een HDMI ingang op en twee identieke HDMI uitgangen die ondersteuning bieden aan 1080p full HD, Deep Color, Lip-Sync, Dolby TrueHD, DTS-HD MA, and 3DTV pass-through. Het 5.1 signaal wordt aangeboden op zowel de cinch uitgangen als ook op de luidsprekeruitgangen. Het uitgangsvermogen van deze luidsprekeruitgangen is 7x 20W RMS.

Gefen TV HT AUDPROC

Omdat deze Audioprocessor volledig via RS-232 aanstuurbaar is is deze uitermate geschikt voor Custom Install installaties voor bijvoorbeeld een werkkamer of slaapkamer. Op de speakeruitgangen kan je dan bijvoorbeeld direct plafondluidsprekers aansluiten, en een TV op één van de HDMI uitgangen.


Deze is ook leverbaar in een versie zonder ingebouwde versterkers, dit is de GTV-AUDDEC en deze heeft dan dus alleen de analoge cinch uitgangen.

Gefen TV HT AUDDEC

Beide zijn volledig via RS-232 aanstuurbaar door bijvoorbeeld Pronto, Crestron of AMX in domotica toepassingen

UPC ziet digitale tv en HDTV verder groeien

De verkoop van digitale televisie, en in het bijzonder HD-televisie, verloopt uitstekend bij UPC. In het tweede kwartaal van 2010 groeide het aantal HD-abonnementen met 30%. Dat werd met name veroorzaakt door het WK Voetbal in Zuid-Afrika. Bij UPC zien ze dat klanten kiezen voor providers die waarde toevoegen op bestaande producten. Klanten kiezen niet voor aanbieders met het goedkoopste productaanbod, maar voor aanbieders die de meest complete en geavanceerde diensten bieden. De klant wil klaar zijn voor de toekomst”.

De Alles-in-één-Voordeelpakketten, de concurrerend geprijsde pakketten met analoge en digitale televisie, internet en telefonie in één (vanaf € 45 per maand), waren grotendeels verantwoordelijk voor het succes van UPC in de voorgaande twee kwartalen. In het tweede kwartaal breidde UPC dit aanbod verder uit met zogenaamde XL-opties. Hierdoor werd de basis gelegd voor een verdere groei van het aantal klanten dat digitale producten bij UPC afneemt. De XL-opties bieden klanten van UPC de mogelijkheid hun pakket uit te breiden met meer digitale zenders, of meer internetsnelheid, óf aantrekkelijke telefoniediensten tegen een scherp tarief. Sinds 2009 kozen meer dan 65.000 nieuwe klanten voor een Alles-in-één-Voordeelpakket, al dan niet met XL-optie.

Groei Televisie, Internet en Telefonie
Het totale aantal televisieabonnees van UPC in het tweede kwartaal bedroeg 1.931.000. Voor digitale televisie kwamen er ruim 36.000 abonnees bij, waarmee het totaal aantal digitale tv abonnees op 828.000 uitkwam. In het tweede kwartaal van 2010 kwamen er 23.000 nieuwe internetabonnees bij. Het totaal aantal internetabonnees bedroeg aan het eind van het tweede kwartaal 795.000. Ook in het tweede kwartaal bleken de Fiber Power producten van UPC uiterst succesvol. Met deze producten wordt door UPC meerwaarde geboden aan de consument met in praktisch alle gevallen hogere snelheden dan ADSL. Ook de telefoniediensten van UPC lieten een verdere groei zien in het tweede kwartaal: het totaal aantal abonnees steeg met 26.000 tot 679.000 aan het einde van het tweede kwartaal.

Over UPC Nederland
UPC Nederland is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland 1.931.000 klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 828.000 abonnees voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 795.000 breedbandinternet abonnees en bedient 679.000 digitale telefonie abonnees (cijfers per 30 juni 2010). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld. UPC Nederland is een dochteronderneming van de internationale kabel- en mediagroep Liberty Global, Inc.

woensdag 4 augustus 2010

UPC heeft vandaag de Elektronische Programmagids (EPG) vernieuwd

UPC Nederland heeft vandaag in één keer bij al haar digitale televisieklanten haar nieuwe Elektronische Programmagids (EPG) geïntroduceerd.

De gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe Elektronische Programmagids is volgens UPC verbeterd ten opzichte van de huidige versie. De EPG bevat meer programma-informatie per scherm en de informatie kan sneller worden opgevraagd. Doordat de EPG een transparante achtergrond heeft gekregen, blijft bovendien het TV-programma zichtbaar dat bekeken wordt wanneer men informatie in de EPG opzoekt.

nieuwe EPG van UPC

De Elektronische Programmagids (EPG) van kabel- en mediabedrijf UPC vormt een belangrijke stap voor UPC bij het uitbouwen van haar digitale televisieplatform. Zo wordt het onder meer mogelijk Mediaboxen met een ingebouwde digitale videorecorder op afstand in te stellen.

Binnenkort verwachten we nog meer productinnovaties die UPC op haar digitale televisieplatform zal lanceren. Zo kondigde UPC al eerder aan dat zij het mogelijk zal maken Mediaboxen met een ingebouwde digitale videorecorder via het internet of de mobiele telefoon te programmeren. Deze functionaliteiten worden nog dit jaar geïntroduceerd.

Meer informatie hierover in het persbericht

donderdag 29 april 2010

bioscoopstoelen voor in uw eigen thuisbioscoop

Clofis levert nu ook hele mooie bioscoopstoelen voor in uw eigen home theater bij u thuis. Er zijn verschillende uitvoeringen leverbaar, met verschillende stoffen en in allerlei verschillende stoffen.

Fortress Duval

dinsdag 6 april 2010

Ziggo is klaar voor 3D-televisie. Het kabel netwerk is geschikt om de techniek in de huiskamer te brengen.

Ziggo wil er naar eigen zeggen alles aan doen om de 3D-rechten voor het komende WK voetbal te bemachtigen. De beelden zullen dan op verschillende plekken worden uitgezonden, in eerste instanties bijvoorbeeld in café's, om grote groepen ernaar te laten kijken. Binnenkort verwacht het bedrijf wel de eerste 3D films via haar on-demand dienst thuis aan te kunnen bieden. Daarnaast overweegt het bedrijf naar een apart 3D-kanaal.

UPC is voorzichtiger met mededelingen. Het bedrijf wijst erop dat er eerst voldoende content in 3D beschikbaar moet komen voordat het bedrijf na gaat denken over hoe het deze beschikbaar gaat maken.
UPC Nederland toont zondag 11 april al wel de finale van de ‘Augusta Masters Golf Tournament’ live en in 3D aan de media. Hiermee is dit golftoernooi, waar Tiger Woods zijn comeback maakt, het eerste programma dat UPC in 3D doorgeeft. Later dit jaar organiseert het bedrijf in samenwerking met Samsung en The Walt Disney Company meer 3D TV evenementen om kijkers de ervaring van 3D te laten beleven.

Het goede nieuws is dat een aparte settopbox niet nodig is voor de ontvangst van 3D. Bij UPC voldoet de HD MediaBox en ook de door Ziggo gecertificeerde HD ontvangers en interactieve ontvangers kunnen probleemloos met de 3D-beelden overweg.

zaterdag 27 maart 2010

Optoma introduceert de nieuwe Themescene HD67N. Met deze 3-D capable projector beleef je volgens importeur Clofis de ultieme game en film ervaring met een perfecte beeldkwaliteit.

Deze HD Ready (1280x720) 720p 3D-capable projector levert beeldkwaliteit op een zeer hoog niveau mede dankzij de samenwerking tussen DLP technologie van Texas Instruments en Optoma. Door de laatste technieken op het gebied van beeldweergave toe te passen in de HD67N levert deze projector een waanzinnig helder en haarscherp beeld met levensechte kleuren, aldus de importeur.

HD67

Met een ANSI contrast waarde die hoger ligt dan menig LCD projector is de HD67 de beste keus voor elke Home Cinema en Game liefhebber.

3D Capable

De HD67N is ook voorbereid voor de toekomst nu 3D immens populair begint te worden. Door toepassing van de Optoma DLP Link Active Shutter Bril geeft deze projector de mogelijkheid om 3D content af te spelen op een 720p/120Hz resolutie.

Doordat de DLP beeldchip zo snel is kunnen er volgens de fabrikant twee beelden tegelijk op het scherm worden geprojecteerd om zo een 3D plaatje te creëren. Dit 3D effect kan worden bekeken door de actieve 3D bril. De DLP beeldchip zend extra data informatie via dit ingenieuze systeem naar de actieve 3D bril. Via deze DLP link communiceert de DLP chip met de actieve 3D bril om de beelden te synchroniseren voor een geweldige 3D ervaring.

De Optoma DLP Link Shutter Glasses zijn reeds verkrijgbaar, de prijs is nog niet bekend.

Adviesprijs HD67N: 699 euro, inclusief BTW.

Voor meer informatie:
Clofis Nederland.
Tel. (079) 3631290
verkoop@clofis.com
www.clofis.com

donderdag 11 maart 2010

Analoge TV-abonnees van UPC en Ziggo kunnen vanaf juni overstappen naar een concurende nieuwkomer.

De tarieven die UPC en Ziggo de nieuwkomers mag rekenen zijn praktisch dezelfde als het voorlopig tariefbesluit van OPTA van afgelopen november. UPC mag maximaal 8,83 euro en Ziggo 8,45 euro vragen voor de wederverkoop van analoge standaardpakket aan nieuwkomers als Tele2, Online en Youca. Wel moeten de nieuwkomers eenmalig 30.000 euro aan UPC en Ziggo betalen om het overschakelen technisch en administratief te kunnen bekostigen, meldt de telecomtoezichthouder.

Tele2 wil op 1 juni 2010 van start gaan met het aanbieden van analoge kabel-tv.

dinsdag 9 februari 2010

Meer HDTV zenders via de sateliet te ontvangen

Satellietbedrijf SES Astra en CanalDigitaal hebben een lange termijn contract getekend voor twee nieuwe transponders op de ASTRA 23.5 Oost positie. De nieuwe satellietcapaciteit zal worden gebruikt voor een aanzienlijke uitbreiding van het HDTV-aanbod van CanalDigitaal.

In de komende drie maanden zullen vrijwel alle HD-zenders van de Nederlandse Publieke Omroep, RTL en SBS via CanalDigitaal beschikbaar komen; het premium aanbod wordt uitgebreid met Sport1 HD en Film1 HD. Naast het HDTV aanbod van CanalDigitaal biedt ASTRA toegang tot een snel groeiend aantal vrij te ontvangen HD TV zenders zoals ARD HD, ZDF HD, Anixe HD , Servus HD, EinsFestival HD en Arte HD.

Dankzij de uitbreiding van het CanalDigitaal-aanbod groeit het Nederlandse HD-aanbod via de ASTRA-satelliet tot meer dan 25 kanalen. ASTRA is daarmee het grootste HDTV-platform voor de Nederlandse markt.

zondag 7 februari 2010

Moon 750D, de eerste volledig 32-bit asynchrone digitale audio bron

Er komen steeds meer verschillende mogelijkheden om digitale muziek af te spelen, daarom zitten er op de 750D 4 digitale ingangen en 2 digitale uitgangen. Aan de voorkant zit een CD lade waarin je een CD kunt afspelen wat dus de vijfde digitale bron is. De komende maanden zal er een externe voeding voor de 750D beschikbaar komen, om nog verder de prestaties te kunnen verbeteren.


De Moon 750D DA-converter / CD loopwerk beschikt over de meest geavanceerde digitale technologie. Het eerste echte 32-bits volledig asynchrone digitale audioweergave systeem die leverbaar is. Bedoeld om de eisen van de meest veeleisende muziekliefhebber te vervullen. De 750D is een volledig uitgebalanceerd ontwerp met de nieuwe M-AJiC32 circuit, dit is asynchroon jitter eliminatie systeem. De DA conversie maakt gebruik van 8 DAC's per kanaal die werken in 32-bit Hyperstream. De DA chip die gebruikt wordt is de EVS SABRE32 Reference Audio DAC.
Het uiteindelijke resultaat is een voorheen niet haalbare muzikale weergave van digitale media, of deze nu van een CD, een PC, of een muziekserver bijvoorbeeld komt.

De 750D is volledig gebalanceerd opgebouwd en is in dual-mono uitgevoerd. Er zitten aparte voedingen in voor de analoge en digitale circuits, met twee onafhankelijke transformatoren. De vormgeving heeft een luxe uitstraling en de 750D is middels RS232 extern aan te sturen.

Tegelijkertijd heeft Moon ook twee bijbehorende nieuwe geïntegreerde versterkers aangekondigd, de 600i en de 700i.

De MOON 600i geïntegreerde versterker is ontworpen om door te gaan waar de legendarische en bekroonde MOON I-7 is gebleven. Bedoeld om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende muziek kenners, het is een volledig differentiële dual-mono ontwerp, welke 125 Watt per kanaal in 8 ohm kan leveren, met gezag, finesse en uitstekende controle. Met behulp van een verscheidenheid aan nieuwe technologieën ontwikkeld sinds de invoering van de Evolution-serie, de MOON 600i biedt meer sonische transparantie en nauwkeurigheid dan ooit tevoren.

De MOON 700i is de ultieme geïntegreerde versterker. Bedoeld om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende muziek kenners, het is een volledig differentieël dual-mono ontwerp, die 175 watt per kanaal in 8 ohm kan leveren, met gezag, finesse en uitstekende controle. Met behulp van een verscheidenheid aan nieuwe technologieën ontwikkeld sinds de invoering van de Evolution-serie, de MAAN 700i biedt meer sonische transparantie en nauwkeurigheid dan voorheen gedacht. Daarnaast dit geïntegreerde het is uiterst flexibel en een voorbeeld van een luxueuze levensstijl.

De CD-spelers en versterkers van Moon worden gemaakt door Simaudio in Canada. Al bijna 40 jaar maakt Simaudio hoogwaardige apparatuur voor veeleisende muziekliefhebbers. De focus van Simaudio is het ultieme genot te verstrekken aan de klant uit het gebruik van high-end home entertainment stereo en surround systemen.

Meer informatie op de Moon productinformatie pagina bij de importeur Clofis

zaterdag 6 februari 2010

HDMI 1.4 krijgt alweer een update.

HDMI 1.4a bevat de verplichting om een aantal 3D formaten te ondersteunen die voor televisie-uitzendingen worden gebruikt. Hiermee komt het tegemoet aan de wensen van een aantal grote TV zenders.
De eerste versie van HDMI 1.4 voorziet al in 3D ondersteuning voor Blu-ray en spellen. Deze ondersteuning houdt in dat het 3D beeld op 1080p/24 resolutie wordt getoond door de links/rechts beelden snel achter elkaar te tonen. Maar een aantal zenders hebben de voorkeur uitgesproken voor andere 3D formaten, en om een formaten-oorlog te voorkomen heeft de HDMI organisatie besloten om deze snel te ondersteunen.

Het belangrijkste nieuwe formaat is Side-by-Side 3D, waarbij beelden op een ‘halve resolutie’ in 1080i worden getoond. Een andere manier is ‘Top/Bottom’ met een resolutie van 720p 3D.

Je moet er niet van op kijken dat dit lagere resoluties zijn dan die van de blu-ray specificaties, omdat de zenders maar een beperkte bandbreedte tot hun beschikking hebben. Bovendien is het veel makkelijker om door middel van een firmware-upgrade bestaande tv-ontvangers om te toveren tot een 3D tv-ontvanger.

Om zo min mogelijk de ondersteuning van HDMI 1.4 - en straks HDMI 1.4a - in de weg te laten liggen heeft het HDMI consortium het gedeelte van de specificatie dat gaat over 3D openbaar gemaakt. Daarmee hopen ze dat bedrijven die geen HDMI licentie hebben gekocht - zoals de meeste tv-zenders - toch zoveel mogelijk rekening gaan houden met deze specificaties.

donderdag 14 januari 2010

Winterspelen Vancouver in HD

De wedstrijden tijdens de Olympische Spelen in Vancouver 2010 zullen worden opgenomen in HD kwaliteit. Olympic Broadcasting Services Vancouver (OBSV), die de tv beelden van de Olympische wedstrijden maakt heeft dat bekend gemaakt. De Olympische winterspelen worden gehouden van 12 tot en met 28 februari 2010.

Voor het maken van TV beelden in HD kwaliteit wordt gebruik gemaakt van Panasonic P2 HD series apparatuur. De televisie beelden van Vancouver 2010 zullen aan alle televisie stations worden doorgegeven in het 1080i HD format.
De NOS gaat deze uitzendingen in HD doorgeven op Nederland 3, dus dit is voor iedereen met een voor een HD geschikte TV en een digital tuner in HD te bekijken.

update 16.02.2010:
De internationale productie van de schaatsverslaggeving tijdens deze spelen wordt door de NOS zelf verzorgd, omdat Nederland veel ervaring heeft met het in beeld brengen van de schaatssport. De NOS maakt voor die registratie gebruik van HD camera’s en de livebeelden die zowel voor de NOS zelf als voor alle andere internationale stations beschikbaar zijn, worden dan ook keurig in HD geproduceerd. In het buitenland kijkt men dus naar HD materiaal dat door de NOS geproduceerd wordt; Nederland zelf moet het echter met SD doen!
De combinatie van het internationale HD signaal en de eigen SD beelden wordt vervolgens als één SD signaal door de NOS zelf via satelliet naar Hilversum gestuurd.

donderdag 7 januari 2010

specificaties voor Blu-Ray 3D vastgesteld

De Blu-ray Disc Association heeft de officiële specificaties voor Blu-Ray 3D vastgesteld. Niet alleen is er nu een standaard aan de hand waarvan er hardware gemaakt kan gaan worden, maar deze standaard is bovendien backwards compatible voor de huidige blu-ray spelers en televisies.

In de specificatie is vastgelegd hoe 720p of Full HD 1080p voor beide ogen wordt gerealiseerd, en hoe dit werkt met verschillende type 3D displays. Er staat ook duidelijk in dat de toekomstige 3D discs afgespeeld moeten kunnen worden op bestaande - 2D - Blu-ray spelers, televisies, monitoren en projectoren.

Blu-ray 3D is bruikbaar voor meerdere methoden om 3D weer te geven, waaronder gevestigde technieken waarbij een bril nodig is en een aantal - nog meer experimentele - “bril-loze” technieken. Er is heel bewust gekozen om niet voor één techniek te kiezen, om die implementatie vrij te laten aan de display-fabrikanten. Wat al wel duidelijk is dat de populairste Blu-ray speler van het moment - de Sony Playstation 3 - door middel van een firmware upgrade omgetoverd zal worden tot een Blu-ray 3D speler.
Bestaande 2D films zullen af te spelen zijn in 3D spelers, en toekomstige 3D schijven moeten ook in 2D af te spelen zijn in bestaande Blu-ray spelers.

Volgens Nvidia zullen de eerste 3D Blu-rayfilms eind volgende zomer al opduiken. Helaas kun je met huidige spelers en tv-schermen het hoogstandje niet afspelen.

De maker van grafische kaarten bevestigt het bericht aan PC Pro. De Blu-ray Association, waar Nvidia lid van is, is het eens geworden over de parameters voor de bepaling van 3D Blu-ray.

Een film in hoge definitie en 3D is weliswaar een stuk groter dan normale HD-films. Zo heeft 3D Blu-ray een bitrate van 60 Mbps, tweemaal zo hoog als Blu-ray. Al zegt Nvidia tegen PC Pro dat de huidige HDMI-kabels daar geen probleem mee zullen hebben. De videobestanden worden gecodeerd met MVC-AVC, dat gebaseerd is op het AVC-formaat dat standaard Blu-rayfilms nu al gebruiken.

Wel zullen er nieuwe beeldschermen en projectoren nodig zijn. Films in 3D hebben volgens Nvidia namelijk een vernieuwingsratio van 120 Hz nodig, terwijl de huidige schermen het op 60 Hz houden. Ook de Blu-rayspelers zelf moeten over 2X speed beschikken, en uiteraard is er een speciale 3D-bril nodig.
De verdubbelde capaciteit is nodig omdat driedimensionale films eigenlijk twee beelden door elkaar uitzenden. De films worden immers opgenomen vanuit twee perspectieven, waardoor je als kijker een dieptezicht krijgt.

Op de ISE in februari 2010 zal Themescene als één van de eersten een 3D ready DLP projector laten zien, de HD67. Themescene is het home cinema merk van Optoma.

De meeste grote tv-merken hebben op de CES hun nieuwe led-tv's met 3D-ondersteuning getoond. Uitzonderingen waren Sharp en Philips. Sony, Samsung en Panasonic hebben de meeste 3D-modellen. De 3D-ondersteuning zit met name in de duurste series lcd-tv's en in diverse Blu-rayspelers. In alle gevallen zijn speciale 3D-brilletjes nodig om meer diepte te zien op de steeds dunnere schermen. ('The depth paradox' noemt Samsung dit fenomeen: dieper zien op dunnere schermen.)